Blogg

Siste par ut eller all-in

Kjenner du igjen mønstrene hos dere?

Alle par er ulike, har ulike historier og er ulike som mennesker. Etter hvert faller man kanskje inn i forutsigbare mønstre: Hun er «for mye på» han og han trekker seg vekk. Han kritiserer henne og hun angriper. Begge unngår konflikt og trekker seg vekk fra hverandre. Høres det kjent ut? Ser du dine egne mønstre i forholdet? Det starter ofte med en person du kjenner usedvanlig godt.

DSC_0522 

Tiltrekkelsens magiske kraft

Ikke forutsigbart, ingen oppskrift finnes, og det var kanskje helt ufattelig at det skjedde;  høy puls, intensitet og passion. Men svært få par kan bevare dette i det uendelige, og det er helt normalt. På et tidspunkt vil intensiteten blir litt svakere og det er helt greit. Langvarige forhold har ofte en forsiktig inngang hvor man gir seg tid til å bli kjent over tid.

Perfekte forhold finnes ikke, så nå vet du det

De som ofte sliter er de par som har forventninger om at deres forhold skal være perfekt. Det kan være begynnelsen på slutten, for ingen av partene kan leve opp til det idealet. Alle opplever utfordringer og konflikter en eller annen gang. Det er en del av livet og da er det viktig å vise medfølelse, forståelse og støtte til hverandre.

Din partner kan ikke oppfylle alle dine behov

Behold din individuelle personlighet i et forhold, behold venner, hold kontakt med familie, behold dine interesser, hobbyer og alenetid. Dere er ulike personer med ulike behov og ønsker som dere kan gjøre hver for dere eller sammen. Skulle jeg drasset med meg «fjellets sønn» til billedmaling på stranden tror du? Not!

Endring er tøft, men verdt det

De som satser på et sunt og godt forhold høster de beste druene. De er gladere og klar til å håndtere livets opp og nedturer på en mer robust måte. Trenger ditt forhold litt endring, så søk hjelp. Det kan være den beste investeringen for fremtiden.

Gjesp, vi har et sånt kjedelig forhold

Selv i de beste forhold kan man kjede seg og det er ok at det ikke alltid er spenning, det er bare en del av livet. De som «kjenner lusa på gangen» og skjønner at de er i en lei periode og som finner måter som bringer tilbake spontanitet, begeistring, latter og moro, er de par som er lykkelig lenge. Ha en liten radar ute på ulike sykluser i forholdet og jobb for å opprettholde det positive, selv når dere føler dere på Mars og Venus.

Sex kan bli enda bedre i et langvarig forhold

Tror du ikke noe på det? Hva har du gjort for at det skal bli bedre? Har du akseptert at dere skal ha et kjedelig sexliv bare fordi dere har levd lenge sammen. Tro igjen!

Det er ingen grunn til at dere skal ha sex med et et lite sukk og ørlite engasjement, eller et ikke-eksisterende sexliv. Mange har det. Andre har gjort en endring  og skapt et dypere, mer sammenknyttet sex og følelsesliv enn de hadde før

«Som man reder, ligger man» bokstavelig talt –  det er opp til begge. Mulighetene er der og  sex er en viktig del av forholdet. Du vet jo hva det gjør med deg og med dere. Kribler det av spenning allerede? Lykke til!

Visste du at jeg tilbyr par/relasjonscoaching både i Norge og i Frankrike? Intensive helgepakker og/eller kurs og samtaler over tid for dere. Trenger dere å forebygge og legge en god plan for et godt og langt samliv, er det en viktig investering av tid. Les mer Par/relasjons-coaching og kurs i Norge og Frankrike

 

 

Inspirasjon; Clinton Power som har jobbet med par i 10 år og sitter på en verdifull læring