Blogg

Ulykkelig? Skyld på andre.

Forfatteren Tom Robbins sa: «When we`re incomplete, we`re always searching for someone else to complete us. When after a few years or a few months of a relationship, we find that we`re still unfulfilled, we blame our partners and take up with somone more promising»

DTKbilde1

Men det er jo du i egen person som er ansvarlig for din lykke – dine bidrag og din holdning inn i forholdet. Forhold eller ikke, det er viktig å vurdere om du har det godt, fysisk og psykisk. Om du har et godt indre selvbilde som ikke hele tiden avhenger av de rundt deg. Hvordan står det til hos deg?

Midt i øyeblikket

Hva med å være mer i øyeblikket, kjenne mer på følelser og uttrykke glede og takknemlighet, selv om du ikke alltid får det i retur? Meditere eller reflektere noen minutter hver dag? Lytte mer til din favorittmusikk? Være mer sammen med folk som virkelig gir deg noe? En «balansert deg» er bra for relasjonen.

Hode, skulder, kne og tå

Michaelangelo sa, i en alder av 87, «I am still learning, your brain is a muscle, so engange it regularly»

Når var sist du faktisk prøvde noe for første gang? Hva med å bruke hodet på noe nytt? Eller utfordre dine grenser med klatring, fallskjermhopping, slalåm? Er du redd for å skade skulder og kne?

Hva er noe du ofte tenker at du har lyst å gjøre? Opp på tå, ser du alle mulighetene? En «engasjert og litt vågal deg» er bra for relasjonen.

..og resten av kroppen

Sunn mat og trening gjør noe med kropp og sinn. Jada jada, hørt det tusen ganger før.

Kanskje du må tenke litt nytt? Dans er også trening, rockering er gøy, nye treningsformer som du kan teste ut eller gå-turer med friske fraspark.

Sove skal man visstnok og. Legg fra deg mobilen og pc lenge før du skal i seng. Du ja! Ta et varmt bad, les en god bok, kjøp en pute som er fantastisk. Så er det god natt, for en «uthvilt deg» er bra for relasjonen.

Gi og få

Lykkelig er den som mottar kjærlighet, humor, empati og hjelp. Vær en som gir av dette.

Facebook er oppskrytt, ansikt til ansikt er det som gjelder. Møt venner jevnlig på en kaffe, en gåtur, en middag ute eller en middag du byr på hjemme. Take-away eller en enkel suppe er godt! Er det ikke helt rent og ryddig hos deg, ja og så? Det er bare sjarmerende. Stiller du for store krav, har du ingen energi til å invitere eller møte venner. En «storhjertet, initiativrik deg» er bra for relasjonen.

Lykke og smil og sånn

Hver og en av oss har noe som bør brukes mer. Kreativitet, matlaging, poesi, omsorg. Besøk noen som er ensom, hjelp noen som trenger deg. Kjenn på lykkefølelsen når du gjør det.

Kjør stil, kle deg i et smil! Et lite smil har stor effekt og en «lykkelig, smilende deg» er det beste for relasjonen. Så er du lykkelig, ja da kan du altså skylde på deg selv!