Blogg

Tør du bruke din intuisjon?

En venninne ringte meg og sa: «Sissel, kan ikke du bruke din intuisjon på en beslutning jeg skal ta, du er så innmari flink på dette med intuisjon»

40324180_m

 

Bruker du din intuisjon ofte nok? Etter at jeg begynte som coach og når jeg innså at jeg har en sensitiv styrke, har jeg i enda større grad forstått betydningen av å stole på min intuisjon. Det har hjulpet meg og det har hjulpet kundene mine.

Intuisjonen gir deg sannheten

Kanskje er det skremmende det din indre stemme sier deg, men det er alltid en sannhet i det. Intuisjonen vinner i kampen med fornektelsen og gir deg harde ekte fakta.

Stol på intuisjonen før «hodet og fornuften» overtar. I stedet for å automatisk følge tanker og ekko fra foreldre og lærere, må du stenge ute tankene lenge nok for å finne ut hva du virkelig føler.

Kroppen ringer til deg, ta telefonen!

Hvordan har kroppen det idet du skal ta en beslutning? Hvis du tenker «nei» kjenner du kanskje også en gripende ubehagelig følelse i kroppen. Tenker du «ja» føles det ofte mer som en åpenhet, kanskje spesielt i brystet. Føler du frykt ved å ta beslutningen blir du kanskje helt forvirret av sommerfugler i magen. Er det angst eller er det bare spenning du føler? Ta telefonen.

Energi

Har du noen gang fanget opp andres energi, nesten uten å være klar over det? Du ser en fremmed person og fanger opp signaler og stemninger om tilstand, følelser, velvære, ja- eller nei-modus. Dette kan faktisk være noe du bevisst kan bruke i en sammenheng hvor du skal ta et viktig valg.

Lytte

Ditt kognitive sinn kan overtale deg til å tro at det er mulig å kontrollere livet ditt fullstendig. Men trenger du å ha kontroll på alt? Det er fredeligere og lettere hvis du gir deg litt «fri». Du må både tørre og lære å åpne opp for den indre visdommen du har – lytte til dine egne råd hvor merkelig de enn høres ut.

Være tilstede

Når hjernen jobber på høygir med det som har skjedd og det som skal skje hele tiden, har du ikke «plass» til all den intuitive kunnskapen der og da. Når vi er på det mest hektiske går vi glipp av viktige signaler fra bevisstheten som viser oss de rette svarene. Hva kan være lure grep for å ta deg tid til å være mer tilstede?

Uforsk

Utforsk det å bruke mer av din intuisjon. Kan intuisjonen fortelle hvem som banker på døren før du åpner? Forstår du tidlig om den nye vennen din er noe å stole på? Legg merke til det de gangene du brukte intuisjonen din.

Øvelse

Tenk på 2-3 ganger du hadde en intuitiv følelse av at noe var galt men du lyttet ikke til din intuisjonen «ikke gjør det» og det gikk faktisk galt

Tenk på 2-3 ganger hvor du hadde en følelse av det var riktig og selv om du tvilte litt på valget lyttet du til intuisjonen som sa «gjør det». Og heldigvis gjorde du det.

Hva lærte du om deg selv? Hva gir intuisjonen deg?

Hvis du ikke følger den, hva er det som stopper deg fra å gjøre det?

Følger du din intuisjon er du klok, du blir glad av det!

 

Tips; Martha Becks som har gitt ut flere bøker om intuisjon, instinkt osv.

Har du forresten fått med deg har jeg har satt opp nytt nettverkskurs for de med sensitiv begavelse? Les mer på websiden under «Høysensitivitet»