Blogg

Nå ditt mål med Picasso-briller på

“Every child is an artist, the problem is staying an artist when you grow up” sa Pablo Picasso.

vei

Våg å hente frem artisten og kreativiteten i deg og se hvordan det faktisk kan motivere deg.

Kreativiteten kan være det som får deg til å nå ditt mål. Det er du som kreativt ser mulighetene og eventuelle hindre. Det er du som velger det som er viktig for deg, både når det gjelder jobb, relasjoner og det som gleder deg. Kreativitet er viktig i vårt private liv, i arbeid og karriere. Ingen kreativitet, ingen innovasjon! Den som tør å tenke utenfor boksen kan være den som skaper suksess.

Så ta deg selv mindre høytidelig, blås i hva andre tenker og gi deg selv lov til å være mer kreativ.  Du kan risikere mer lidenskap og et morsommere, mer spennende liv. Ikke kast bort det unike talentet når det kan være akkurat det som får deg til å nå målet ditt.

Identifiser muligheter

Bruk din kreativitet for å gjøre målet ditt engasjerende og spennende. Skal du for eks. ta av noen kilo, hvorfor ikke danse dem av deg i stedet for å trene på tredemøllen –  både morsomt og effektivt. Hva kan være mer engasjerende og lystbetont for deg – men ikke nødvendigvis det alle andre gjør?

Identifiser eventuelle hindre

Identifiser stoppere og hvordan du kan håndtere dem. Har du noen standard-stoppere? Strekk deg selv litt forbi dem og utenfor komfortsonen, det er mye læring i det og det er deilig å utfordre seg selv.

Smak på det nådde målet

Kjenn på følelsen av å ha nådd målet, hva du har oppnådd, hva som er bra, hvordan du kjenner på seieren og tilfredsheten og hva det gjør det med deg…

Lag en kreativ plan

Sett opp det viktigste målet, kort og positivt formulert. Skriv en kreativ, konkret plan på hva du skal gjøre, hvorfor det gir deg mening, hva som er delmål, hvordan gjøre det, hva som kan stoppe deg, når du går i gang, når du skal ha nådd målet og hva som er din belønning. En personlig kontrakt med deg selv som du tar frem med jevne mellomrom

Støtt deg til positive mennesker (eller coachen din) som heier på deg underveis. Start i det små, et steg om gangen!

Hold deg engasjert hele veien, vær kreativ på om det er andre ting som kan gjøre at du når målet lettere/annerledes. Del gjerne målet med venner eller på sosiale media –  da får du enda flere som heier på deg. Se jevnlig på planen din, noter hva du har gjort, og kryss av delmål som nådd  -det gir jippi-følelsen underveis.

Gled deg til du er helt i mål og den herlige følelsen det gir. Stolthet, stort glis og verdensmester-følelsen. Yess….du kommer dit!!

Visualiser din beslutning

Å visualisere ditt mål kan være med på å holde engasjementet og motivasjonen til å nå målet. Et bilde du maler på lerret, kreativt og litt-utenfor-komfortsonen-men-guu-så-gøy-følelsen. Å visualisere det du forbinder med målet kan ha stor effekt. Fokus, motivasjon og litt Picasso på veien til det viktige målet!

Vil du praktisere dette i en uformell liten gruppe? Nye kurs settes opp, meld din interesse, så setter jeg deg på listen for neste kurs.

http://sisselstoltenberg.no/kunst-mal-ditt-mal/