Blogg

Har du ikke hatt deg et lite eventyr enda?

Vi alle trenger et lite eventyr innimellom. Det er helt naturlig og det vil gjøre det godt, tro du meg, for jeg har prøvd!

 

sanselig 18 sept

Har du noen gang misunt venners eventyrlige liv på Facebook? Morsomme bilder, kule steder og sexye mennesker med masse overskudd får kanskje deg til å føle deg ikke riktig så eventyrlig og vellykket? Tenker du på at det som legges ut ikke alltid er realiteten men ofte et «glansbilde»?

Skulle du derimot ha lyst til å være mer eventyrlig i hverdagen din må du være rede til å gi 100 %. Fullt og helt, ikke stykkevis og delt! Ergo må både du, tankene og kroppen din må være på samme plass.

Hva betyr det for deg å være mer eventyrlig? Er det å prøve noe nytt, være mer entusiastisk, ta mer sjanser, møte nye mennesker, rocke deg litt utenfor komfortsonen? Nei, jeg tenker ikke på at du må hoppe i fallskjerm men jeg er overbevist om at du kan lage hverdagen din akkurat så eventyrlig du bare vil. Da er det viktig med å ha en sterk intensjon om det, eksperimentere og være åpen for det. Her er noen utfordringer til deg med refleksjoner som jeg håper du tar deg tid til:

Rutiner er sikkert lurt, men du kan kjøre deg fast inn i et spor og i verste fall kjede reva av deg. Det trenger ikke være store endringer før du kjenner at du er i gang og «fillerister gamle rutiner»: Hva kan være en liten ting du kan endre på allerede i dag? (nei, ikke bytte ut partneren, det er en stor ting!)

Ut med deg – få frisk luft. Det reduserer stress og gjør deg yrende glad og åpner opp for tanker og ideer. Gå en tur med «nye briller» og se hva det bringer deg. Du kan for eks. ta med kamera/mobilen og fange opp noe som er spennende. Plukke med deg noe nytt å sette i en vase, noe som du aldri har hatt i vase før. Gå en sti du aldri ha gått eller besøke en ny plass. Eller hva med å gå en utfordrende fjelltur? Det finnes mange eventyrlige muligheter, hvilken velger du?

Legg bort telefonen og vær tilstede, ikke online og ikke tilgjengelig. Ikke alle du er på nett med er interessert i hva du gjør eller hvor du er hele tiden, tro meg! Hva om du viser deg selv litt mer interesse og bare er her og nå. Hvis du skulle være midt i det berømte øyeblikket og bare nyte det, hva gjorde du da?

Legg bort pistolen! Ikke skyt tilbake med kuler og krutt hvis noen kritiserer deg for å være tradisjonell eller «kjedelig». Ta det som et innspill til noe spennende og si noe sånt som: «Så bra at du sier fra, gi meg en utfordring jeg ikke kan si nei til, slik at jeg får bryne meg litt på å gå ut i det ukjente». Hvilken utfordring skulle du ønske de kunne gitt deg da?

Si ja til mer, til flere invitasjon og til «skremmende kurs» og til å prøve noe nytt, smake noe nytt, gjøre noe nytt. Ikke la redsel eller trygghet være hindringer til å gjøre det. Gi deg selv en sjanse til å finne ut at det faktisk kan gi deg et kick. Hvis du innen to-tre uker skulle si ja til noe nytt og litt eventyrlig, hva skulle det være?

«Noe annet» – er det som noen av dine bekjente liker å prøve – de kjeder seg hvis de må gjøre det samme hele tiden. La deg bli smittet av det, la dem overbevise deg om at det er verdt det og at du faktisk overlever stuntet. Gi litt mer f…  Kanskje du kan gjøre ting sammen med en eller flere som også har lyst å prøve? Hvem kunne du vervet i «gjøre noe annet-klubben»?

Vær kreativ. Alle er vi kreativ på vår måte og ingen har fasiten, for du bestemmer selv hva du lager. En kreativ tanke som blir til et utrykk gjennom tekst, figur, foto, billedmaling, åhh hvor eventyrlig er ikke det? Å åpne opp for kreativitet vil åpne opp ditt sinn og slippe ned prestasjonsskuldrene fordi du risikerer å kjenne at du faktisk nyter det og tenker «Hvorfor i alle dager gjorde jeg ikke dette før?» Hvordan kan du utforske din kreativitet, og kjenne på den eventyrlige kreative følelsen?

Så….når har du tenkt å ha deg et lite eventyr da?