Blogg

Den perfekte fiasko

Jeg skulle i et viktig intervju til en jobb jeg virkelig ønsket, men hadde god tid, trodde jeg. Jeg hadde tatt en time feil og direktøren himself ringte og lurte på om vi ikke hadde en avtale kl. 10.30 i dag? «Æhhh, klokken 10.30 sier du, var det ikke 11.30 vi avtalte?» Jeg hadde da inntatt posisjonen «stiv-kropp-med-geiteblikk» og svetten formelig haglet.

14507871_m

For et førsteinntrykk! Komme løpende for sent fra taxien hesblesende, enda med geiteblikket, et fårete smil og mange slags unnskyldninger…

Finnes den perfekte fiasko? Har du vært borti en skikkelig fiasko hvor alt gikk galt? Omkom du?

Hvis du så på læring av det som skjedde og erfaringen du fikk, kom det noe ut det? Alt var kanskje ikke en 100 % fiasko likevel? Forresten, bare så du vet det, jeg fikk den jobben!

Troen på deg selv gir troen på deg selv

Hvis du ikke fikk jobben og følte deg helt miserabel. Hva om du tenkte slik; «Hva ville jeg huske av dette 20 år frem i tid»? Svaret ville kanskje være: »Hvilken jobb?» For det som virkelig betyr noe er ikke det materielle eller jobben, men hvordan du taklet nederlaget, fikk troen på deg selv og hvordan du verdsatte hverdagen – og deg selv.

Snakke seg selv ned eller snakke seg opp

«Det virker ikke, alle klarere det bedre enn meg, jeg kommer aldri til å klare å få den slags jobb…».Dette er helt normalt å tenke, men det gir deg ikke energi og er det ikke bare løgn du farer med? Hvis du ikke tror på det fullt og helt når du setter målet, setter et middels sterkt halvhjertet mål, da kommer du halvhjertet i mål. «Yess, det målet skal jeg nå, helt garantert..kanskje..men klarer jeg det, nei forresten jeg venter litt»

Gi heller deg selv alle gode grunner til at du faktisk når målet –  se for deg at du er der og så marsj av sted med rak rygg.

Ting kan skje underveis, så klart. Det går ikke rett frem bestandig men litt opp og ned med små fiaskoer som krydrer hverdagen.

Følger du intuisjonen, din drøm, ditt engasjement, møter de retter folkene og griper de rette anledningene kommer du frem uansett. Selv om målet ditt ser nedsnødd ut, vil din sterke visjon føre deg frem steg for steg.

Ta imot bittelitt hjelp kanskje? Vis litt sårbarhet, vær litt mindre sta og spør om hjelp underveis uten å føle deg som et persilleblad. Du kan ikke alltid klare alt alene og du har mange hjelpere rundt deg.

Lev underveis

Livet er ikke en motorvei mellom vuggen og graven, det er underveis du skal nyte. Stoppe litt opp å se naturen akkurat da, være tilstede hos den du snakker med, tørre å prøve nye ting og vite at du faktisk er ganske så bra! Du når dine mål når du har mot og fyller på positiv energi underveis – da kommer du over målstreken med det salig smil om munnen og noen perfekte fiaskoer rikere.