Blogg

Hva gir deg overskudd i hverdagen?

Når du har overskudd i hverdagen kan det gi noen bivirkninger, positive bivirkninger.

Du kan risikere å trives bedre, kjenne mer på både arbeidsgleden og livsgleden, ha mer energi, samarbeide bedre, være mer positiv, gjøre mer i fritiden, være mer sexy, trives bedre med deg selv – rett og slett bli en bedre utgave av deg selv. Tar du sjansen på det?

IMG_0569

Balanse, stressmestring og Mindfulness er viktig men vel så viktig er maten du spiser, helsen, livsstilen, hvordan du ”beveger deg” (les ”trener”) og motivasjonen din.

«Jeg er ikke motivert for å trene akkurat nå»

Når jeg holder kurset sammen med Kari Jaquesson får vi mange spørsmål og kommentarer.  En kursdeltaker sa ”Nei, jeg trener ikke nå, jeg må bare vente til jeg blir motivert”. Karis kjappe replikk var ”Motivasjonen faller ikke ned fra himmelen vet du, du må komme i gang med treningen for å kjenne at du blir mer motivert for å trene. Det er akkurat som med sex i perioder det….”

Å si ”nei” er undervurdert!

Hva gir det deg mer av hvis du begynner å si mer nei? Hvis du begynner å sette grenser og prioriterer deg selv litt mer. Din tid. Din energi. Ditt overskudd.

Jeg er glad jeg tok et oppgjør med meg selv for 13 år siden og sa nei til fast jobb og ja til å starte mitt eget. Jeg sa nei til å ha en sjef over meg, A4-hverdag og oppgaver i jobben som jeg ikke likte. Jeg sa og nei til faste kollegaer, fast lønn, se utviklingen over tid i samme firma, stabilitet, forutsigbarhet. Jeg sa nei til å høre på de som sa ”Du er jo aldeles gal som starter opp alene i disse tider”. Ups, det siste hadde jeg litt betenkeligheter med så jeg spiste negler helt ned til albuen. Men jeg hadde alliert meg med gode støttespillere som jeg sparret med. Og det har jo gått bra i alle disse årene. Neglene har også vokst ut igjen.

Ja til godfølelsen

For jeg sa jo ja til en frihet og en fleksibilitet som er helt i tråd med mine verdier. Ja til å ha tid til å male, trene, lange ferier og impulsive turer. Jeg sa ja til overskudd i hverdagen! Og her kommer en avsløring; det kommer ikke av seg selv. Selvdisiplin, tydelige mål, vaneendring, stå-på-vilje og en liten dæsj humor. Men så får du jo belønning etterpå. Godfølelsen. Selvtilliten fordi du klarte det og fordi du er i gang.

Alt henger sammen, for ”meningen med livet er jo selve livet” og når du skal leve dette livet, hvorfor ikke gjøre det beste ut av det?

Her er noen spørsmål du kan reflektere over hvis du har overskudd til det;

Hvor stort overskudd har du i hverdagen, i en skala fra 1-10 hvor 10 er best?

Hva er det som gjør at du tenker akkurat det tallet, hva er det du faktisk får til i dag?

Hvis du skulle gå et hakk opp på din skala, hva må du gjøre da?

Går det på mat/helse/stress/balanse/trening/sette grenser/selvtillit/andre ting?

Hva er en liten ting du kan gjøre som har stor positiv effekt på deg?

Hvis du ikke har den bevisstheten i dag, hvem kan du få hjelp av?

 Tar du virkelig sjansen?

Knekk koden og sett deg et konkret og fancy mål fremover. Det behøver ikke være så ”hårete mål”, så du kan starte i det små, et lite steg om gangen. Alle steg fører fremover.

Men tar du virkelig sjansen på å få mer overskudd når det er så mange positive bivirkninger?

PS: Neste kurs som Kari Jaquesson og jeg holder ”Spa, trim og coaching” går på Son Spa 26-27 sept, ta sjansen på å bli med da vel. Les mer på http://www.sonspa.no/tilbud/spa-trim-coaching