Blogg

Hvor skal du…?

Piet Hein sa: ”Husk at elske mens du tør det. Husk at leve mens du gjør det”.

Jeg tror han også snakket om det å elske deg selv. Å gi deg selv flere gode øyeblikk og opplevelser, og ikke ta tunge stunder for seriøst eller ta de fine øyeblikk for gitt. Gripe godt tak dagen og vise interesse for livet slik du ser det akkurat nå, i folk rundt deg, i ting, i natur, i god musikk, i øyeblikkene.

IMG_0630

Jeg husker godt den dagen jeg fikk meg en tankevekker, ung fremadstormende med stort hus og stor hage, to barn, to biler, to reisende og slitne foreldre – en au pair. En kveld jeg virkelig skulle være ”tilstede” hos minste jenta mi, satte jeg meg ned for å lese eventyr. Det korteste jeg fant, må vite, for jeg hadde så mye annet å tenke på og så mange gule lapper som svevet over hodet mitt. Og da jeg leste, noe fraværende og med hodet oppi disse gule lappene, spurte lille jenta mi; ”Hvor skal du mamma”? Hun senset veldig at jeg ikke var der, og jeg ble så perpleks og flau over meg selv. Det gav meg en tankevekker om å være helt tilstede i det jeg gjør – helt til stede i meg selv.

Verden er så rik, full av gjemte skatter, verdier, deilige opplevelser, herlige mennesker og nydelige øyeblikk.

Så bruk litt tid i dag til å være helt tilstede med sansene og helt mentalt tilstede. Ta noen dype åndedrag mellom oppgavene. Vær til stede når du spiser, dusjer, går, lager mat….koble på sansene dine og glem alt rundt deg. Gjør det sakte, kjenn på luktene, smakene, fargene og lydene.

– Hva merker du når du tillater å være så tilstede i det du gjør?

Gi deg selv dedikert ”meg-tid” for eksempel med et langt bad eller en dusj. Det vil holde teknologiske ”dingser” unna hodet ditt en stund og gi deg tid til å klare tankene dine. Kanskje har du med deg et beroligende glass vin, lukker øynene og virkelig kjenner etter på smakene og tilstedeværelsen din (dette fungerer dårlig i dusjen, det med vinen altså..)

Sett av litt tid til å slappe helt av, la tankene flyte, la ideer og refleksjoner komme.

– Hva skjer med deg hvis du IKKE gir deg selv slike oaser innimellom?