Blogg

Høstvettregler

Høsten kommer snikende folkens.

Ferie er ferie og jobb er jobb – det er jo en tid for alt og det kommer tross alt flere ferier. Lag deg noen gledelige og litt smågale planer, noen deilige oaser og «småferier» så får du en utmerket høst!

IMG_5236

Noen gode mål som kan gi deg overskudd og deilige hverdager underveis er på sin plass.  Vaneendringer, ny hobby, endring i jobben, sosiale sammenkomster, nytelse av natur og hverandre, positivt selvbilde, trening, kosthold, gode relasjoner og gode kjærestedager. Alt  dette er mulig, bare inngrodde vaner og innstillinger kan hindre det. Hva er viktig for deg å ha fokus på?

Man har Fjellvettregler og man har Høstvettregler må vite:

Her er mine høstvettregler:

  1. Legg ikke ut på vaneendring og forvent resultater over natten uten trening.
  2. Det tar tid å endre vaner.
  3. Meld IKKE fra hvor du går. Alle trenger en høst-oase, en stille stund for seg selv med jevne mellomrom. Hudpleie, bare en time på sofaen med god musikk på øret, yoga, mindfulness.
  4. Vis respekt for de du har rundt deg. Dere er to i en relasjon og med respekt og tillit kommer man langt.
  5. Vær rustet mot grå dager. De har vi alle innimellom, men vi kan selv lage dem rosa. Blåmandag kan få en helt annen farge, er det ikke herlig ? Uansett er en grå dag innimellom ikke å forakte, da setter du pris på de andre fargene.
  6. Lytt til/bruk erfarne fagfolk. Får du ikke til å sortere og nyte høsten, så få hjelp.
  7. Bruk kart over hva som gir deg energi, en egen handlingsplan for viktige mål eller noe du har lyst å endre eller forbedre.
  8. Gå ikke alene. Ta med partneren på aktiviteter. Ta med venninner på joggeturer og gjør en sosial greie ut av det.
  9. Vend i tide. Ikke stivne i gamle vaner fordi du engang begynte, det er tøft men viktig å gjøre endringer
  10. Spar på kreftene, ikke grav deg ned i arbeid. Den beste utgaven av deg selv har overskudd til både arbeids- og livslivsglede.

Du velger selv din innstiling » Høst er herlig!»

I Kamille nr 17 (utgitt 10 aug.) bidro jeg med Kine Hoel Nymo til artikkelen «Vi elsker hverdagen» – om overgangen fra late feriedager til stressede hverdager og høst. Du kan lese mer om emnet der, løp og kjøp.