Blogg

Ferierefleksjon: stopp, start og hurra

Så sitter du der i gyngestolen din og reflekterer – grått hår – 80 år.

Du som er klok og vet best om deg selv, hvilket godt råd ville du gitt til deg selv om det livet du lever akkurat ?

20365589_l

Kanskje at selv i vanskelige og uklare tider, har vi alle svar vi trenger om vi leter etter dem og lytter til dem. Og at det er når du virkelig trenger styrke at du finner ut hvor mye styrke du faktisk har.

Hva om du stopper opp akkurat nå og gjør «et internt oppgjør» og stiller deg selv noen avklarende spørsmål så du ser ting klarere nå – ikke når du er 80 år. Bruk noen feriedager til å tenke over det

YESS DET FUNKER, HURRA

Hva er det som faktisk fungerer bra for tiden?

Vi leter hele tiden etter det som ikke fungerer så bra og bør sannelig også ta oss tid til å konstatere hva som faktisk er bra. Selv små ting og bragder. «Jeg klarte å kjøre bil midt i storbysentrum og rushtrafikk uten å få panikk». Gi deg selv en klapp på skulderen for det du får til og verdsett det du gjør.

Hva fungerer bra for deg for tiden?

JUST DO IT

Hvis du skulle endre noe, hva vil ha en stor effekt hvis du bestemte deg for å begynne å gjøre det akkurat nuuh?

Alle steg fører frem også de små. Jeg turte å begynne på malerkurs, tross at jeg var overbevist om at alle andre var bedre enn meg, og at kunstlæreren ville le seg skakk av mine bilder. Ingenting av dette skjedde, puh. Men tenk om jeg ikke hadde turt, da hadde jeg drømt i det uendelige om å lære å male.

Hva vil du starte med nå?

JUST STOP IT

Hva er det som kan ha en stor effekt om du bestemte deg for å slutte med det i dag?

Har du noen uvaner som ikke gagner deg, eller en oppførsel eller et tankemønster som du gjerne skulle gjort noe med? «Jeg skal slutte å være så kritisk om meg selv og snakke til meg selv slik jeg ville snakket til en god venn »

Husk det er ikke lurt å gjøre mange endringer på en gang. Ta en ting om gangen og sørg for at det faktisk blir gjort, selv om det kan ta tid.

Hva vil du slutte med nå? 

VÆR EN SNILLING

Hvis du var litt snillere med deg selv for tiden, hva ville være annerledes da?

Bare det å være litt snillere med deg selv og sette færre krav, vil gi deg noe positivt. Ikke forandret livet helt, men gjort det bedre. Over tid ville det vært en hyggelig «gave» til deg selv. Det ville gitt en livslang positiv endring –  fordi du fortjener det.

Hvordan kan du være snillere med deg selv?

Ha en ferie med refleksjoner: jeg-er-så-flink-hurra-tanker, starttanker, stopptanker men ingen baktanker. Nyt oppgjøret og nyt ferien.