Blogg

Du, din egoist!

Janteloven og andre uskrevne lover sier at det å sette deg selv først, det er egoistisk. Mennesker du er glad i bruker du mye energi på å gi det som de trenger og ønsker, for du vil at de skal være fornøyd og få det som er bra for dem. Men vent nå litt, du glemmer jo helt deg selv i din higen etter å tilfredsstille de andre.

20597790_m

Setter du deres behov før dine egne, blir du jo nummer to på prioriteringslisten. Du fortjener da virkelig øverste plassen, for du er jo viktigst i ditt liv.

Det gjør deg til en bedre partner, mor/far, kollega og venn hvis du setter deg selv først og rett og slett er mer «egoistisk» på en positiv måte! Du har godt av å være en utpreget egoist! Så er det sagt.

DE ER GLAD I DEG

De du er glad i ønsker å seg DEG tilfreds. De vil at du skal spise sunt, trene, sove nok – være snill med deg selv. For hvis du ikke er på plass, vil de merke det på ditt humør og din energi og tilstedeværelse når du er sammen med dem. Sier du automatisk ja til alt fordi du vil tilfredsstille andre, være snill og vise at du ikke er «vanskelig»? Stakkars deg!

YTE MER ENN DU KAN= SYK

Stress! Kroppen kjenner at noe er galt. Det setter deg i forsvarsmodus med hode og kropp.  Stress som tilføres over en lang periode virker inn på det sentrale nervesystemet og på hormonene – det gjør at immunforsvaret ikke er helt på topp. Stress inviterer inn sykdom.

ENERGI ER SMITTSOMT – JUHUU

Dine relasjoner føler den energien du bringer inn i rommet eller i sitasjonen! De merker ditt humør, dine følelser og din energi. Det beste du kan gjøre for de du er glad i er å være den gladeste, sunneste versjonen av deg selv.  Lytt til deg selv, kjenn og respekter dine behov. Dette vil gjøre godt både for deg og de andre.

Nei til sosiale invitasjoner, ja til egen tid for å hente deg inn – det er egoisten sin det!

NYT LIVET

Hvor verdifull er du hvis du jobber mer enn du egentlig vil og klarer, for å tjene penger til noe som kan glede eller imponere andre, større båt så alle vennene blir med og ingen utelatt …og så  ender opp med å være så utslitt at du ikke orker båtturen .

Dalai Lama sier noe klokt:

The Dalai Lama, when asked what surprised him most about humanity, answered:” Man. Because he sacrifices his health in order to make money. Then he sacrifices money to recuperate his health. And then he is so anxious about the future that he does not enjoy the present; the result being that he does not live in the present or the future; he lives as if he is never going to die, and then dies having never really lived”

Kos deg underveis, du din herlige egoist!