Blogg

Å nei, alt er over….

Neida, livet er ikke over, det er bare sommerferien som er over. Det kommer flere! Gjør en helomvending på tankene dine: gled deg til høsten og jobb så lurt at du får tid til småferier og deilige oaser innimellom. Det handler om styring av den berømte tiden, en liten skvett jernvilje og positiv holdning.

Time For Reflection Message Meaning Ponder Or Reflect

Fokuser. Møt dagen med å bestemme deg for hva som skal ha hovedfokus denne dagen. Hvilken oppgave er det? Eller hvilken måte skal du være på i dag – lyttende, supereffektiv eller kanskje nytenkende? I morgen kan du ha et helt nytt fokus. Prøv, det er spennende!

Selvoppfyllende profetier som «det blir aldri bedre», kan sannelig føre til at det aldri blir bedre. Stopp tankene – du er jo ikke tankene dine, bruk heller energien positivt og snu «ja,men» til «ja, og…»

Unngå offerrollen. Tenk positive tanker om deg selv for det gir god energi. Kanskje må du også gjøre noe konkret, ikke bare tenke. For eksempel søke ny jobb i stedet for å klage på den du har? Valgene er mange, versegod!

Så hva gir deg mening med jobben din? Hvorfor gjør du dette og hva er det som gjør det viktig for deg, og ikke bare for bedriften? Hva er det verdifulle du bidrar med som gjør at du faktisk har lyst til å gå på jobb?

Face, mails, kollegaer og alt det der som forstyrrer deg midt i konsentrasjonen. Irriterende, ikke sant? Snu vanene, jobb for eks 50 minutter intensivt og ta 10 minutter pause. Velg en oppgave om gangen, selv om du er flink på multitasking. Hvor deilig er det ikke å krysse av på din to-do liste når du har gjort det (litt oversikt og to-do lister kan anbefales)

Din fantastiske hjerne har behov for «oaser», pauser innimellom hvor du logger av. Nei, pause er ikke ensbetydende med å sjekke face, mail, sms osv. Pause betyr at du skal sitte med geiteblikk og glo ut i luften eller hvor du nå vil glo, eller gå en tur rundt kvartalet og inhalere frisk luft, eller en frisk frukt (sistnevnte skal ikke inhaleres men spises med sanselighet)

Gyv løs, også på de svæære oppgavene. Lager du delmål underveis blir det helt overkommelig og gir du deg små belønninger knyttet til delmålene blir det ekstraordinært overkommelig, lurt ikke sant?

Statusmøte med deg selv ti-på-gå-hjem er også lurt. Hva har du fått gjort i dag, hva er viktig i morgen, noen stikkord du trenger å notere før du går, noe du kan legge frem til neste dag? Det gjør neste morgen enda lettere og du kan formelig kaste deg i gang med liv og lyst.

I mellomtiden har du hatt fri. Og da mener jeg fri! Mailer kan du lese neste dag (med mindre det står om livet), så du utfordres herved til å skru av jobb-bryteren og være mentalt tilstede i hva enn du gjør i fritiden.

Neste utfordring er at du ikke skal ha mobilen med til bords eller se på den når du spiser ute med venner/familie – tar du den? Gi deg selv hyggelige helger eller kvelder med tilstedeværelse og fokus på de som er rundt deg, og ha en deilig høst!

PS: I høst kan du også være litt kulturell og komme innom mitt atelier i Kunstnergaten på Fornebu (gamle flytårnet), atelierene har åpent hus hver første søndag i måneden og kunder kan kjøpe bilder der og da. Se  artbysissel.com