Blogg

«Det kommer til å gå rett vest»

Noen tenker sånn. Ofte. For vi er alle i situasjoner som krever at vi er nødt til å ta en beslutning men hvordan takler vi det egentlig?

super womanHvordan det kan komme til å bli, gjør deg stresset. Du bekymrer deg for at det verste kommer til å skje – helt sikkert! Du bruker masse energi og tankespinn på det og blir til slutt en fange av dine tanker.

Drivkraft

Følelser som frykt, engstelse og håpløshet kan fort bli en drivkraft for dine valg og kan faktisk gjøre at du tar dårlige valg:

  • Du er avhengig av kontroll 24/7 og er livredd for å miste den
  • Gode råd er aldeles ikke gode, ditt ego og ditt lave selvbilde nekter å ta imot råd
  • Du tror at det verste kan skje. Du har bare fokus på det og vier det ikke en tanke på at det kan gå aldeles utmerket
  • Du klamrer deg fast til frykten hver gang, jo mer du tror du mislykkes jo mindre ofrer du tanken på at du faktisk kan lykkes
  • Du blir et offer, falsk stolthet kommer i veien for positive tanker og en unik mulighet

Faslåste mønstre kan hindre deg fra et hav av muligheter. Hva med å ta en titt på dette, undersøke litt rundt dine følelser og den indre dialogen du stadig har.

Snuoperasjon

Få en bevissthet på at du faktisk kan snu det. Snuoperasjonen krever en skikkelig alvorsprat med deg selv, du må innse at dine begrensende tanker hindrer deg fra suksess og gir deg problemer. Vær ærlig med deg selv rundt dine følelser, det du tror på, det du virkelig ønsker og vet du kan få til.

Hva stopper deg fra selvinnsikt og handling? Hva trenger du?  Jo ærligere du er med deg selv, jo mer river du ned de selvlagede illusjonene som du har laget og gjør deg i stand til å ta klare, våkne, ærlige valg.

Bruk litt tid på å være løsningsorientert. For blir du i det gamle mønsteret, kjemper du, du tar beslutninger på grunn av frykt og det er ikke et eneste lys i tunellen din. Energien er i mørket uten lommelykt! Men bruker du litt kraft på å snu det, ser i en større kikkert, så kan du se at flere muligheter vinker til deg i det fjerne.

Vær underveis

Nei, det er ikke alltid sort hvitt når du skal ta valg, men ha mot til å være litt i usikkerhet, være litt underveis og kjenne litt på det. For mulighetene er så mange.

Tillat en prosess der du tør å fronte gamle mønstre –  så skal du sannelig se at resultatet ikke blir så verst. Og innimellom er det lov å feile, man lærer jo av det. Jeg kjenner ingen som ikke har feilet – og de kom seg aldeles utmerket videre.

Den eneste dårlige beslutningen du kan ta, er den å ikke tørre å ta en beslutning – da står du bom stille, men det er jo også et valg.

Trenger du å ta et valg? Jeg har en kurskveld som kan være interessant for deg 7. februar. Les mer her Mini coaching&malekveld